Farma obitelji Baršić
Naša priča…
Pavla Štoosa 57, 10293 Dubravica
Mobitel: (098) 9239 662
Telefon: (01) 3399022
E-mail: toni.barsic1309@gmail.com
Još u davna doba naš djed Antun i baka Marija živjeli su od zemlje i držali mliječne krave. Mlijeko i sir su proizvodili za vlastite potrebe. Otac Antun (Tonček) i majka Zorica već su imali 5 kravica, junad i pajceke. Mlijeko su prodavali preko tadašnje zadruge i tako othranili troje djece. Kako je obitelj rasla, tako se i gospodarstvo širilo, pa tako danas supruga Đurđica i ja uz pomoć svih ukućana vodimo brigu o šezdesetak goveda. Naši sinovi Lovro i opet Antun (Toni) uskoro će preuzeti posao i nadamo se, uspjeti othraniti svoje buduće obitelji proizvodeći mlijeko.
Nedavno smo se upustili u, za nas veliku investiciju, te otvorili mljekomat u Zagrebu. Želja nam je da vama, našim potrošačima približimo svoj proizvod, a to je vrhunsko prirodno netaknuto mlijeko. (vaši Zvonko i Đurđica Baršić)
U našoj se štalici uvijek sluša muzika, a kravice daju najbolje mlijeko uz zagorski radio. Na gredi iznad krava visi i imela. Uz glazbu i imelu sreće u štali ne nedostaje, a možda nešto sretnih misli naše krave prenesu i u svoje mlijeko.
U ovoj obitelji ime Antun je prisutno preko 114 godina, a kravice još i puno dulje. Pomognite da se obje tradicije održe još godinama.
Mi poznajemo naše životinje.
Upoznajte vi nas! Mi smo ljudi koji vas hrane. Obnovimo izgubljeno povjerenje.
Osobna karta farme Baršić
- danas držimo oko 60 goveda, od kojih je 35 kravica u mužnji
- dnevno proizvodimo oko 500 l visokokvalitetnog mlijeka
- naše mlijeko sadrži do 4,6% mliječnih masti i 3,7% proteina
- obrađujemo oko 60 ha na kojima proizvodimo svu hranu za naše životinje.
Pročitajte naš blog
Recent Posts / View All Posts
Za izradu ove vrstu sira potrebno je oko pola sata vremena. Za početak vam je dovoljno oko 5l mlijeka . Mlijeko stavite kuhati i čekate da zavrije. Kad je mlijeko…
Mlijeko koje ste kupili kod nas stavite u jednu posudu, najbolje neki lonac koji može kasnije u pećnicu ili neka rosfrajna zdjela. Mlijeko se ostavi kroz dan i pol do…
Jeste li znali da je svo mlijeko iz hrvatskih trgovina toplinski obrađeno? Čak i ono koje se zove »svježe mlijeko« prošlo je proces pasterizacije. Najveća zamjerka pasterizaciji je uništavanje enzima…