zadruga_logo

Naša priča…

Farma Kiseljak
Straža Krapinska 13 , 49 000 Straža Krapinska
Mobitel: (098) 651 349
Telefon: (049) 370960
E-mail: stolarija.kiseljak@gmail.com

Još davne 1922. godine naš pradjed Dragutin kupio je imanje. Tu je s prabakom Anom uzgajao krave i konje, te uz vinovu lozu i jabuke, zasadio 450 stabala šljiva. Mlijeko, sir i voće, nosili su naši stari zapregama u Krapinu na plac. Kod nas bi se reklo: „Mleke se pelale vu truglje.” I djed Viktor je s babicom Dragicom odabrao ovaj težak kruh, te su nastavili živjeti od poljoprivrede snabdijevajući Krapince mlijekom, mesom i marelicama. Majka Marija prodavala je sir i mlijeko gospođama u Krapini dok je otac Dragutin morao raditi i u firmi i na zemlji. Mi smo, evo opet pronašli način da se posvetimo samo poslu na farmi.

Danas proizvodimo svježe mlijeko i sir, a naši sinovi Viktor i Ivan uskoro će preuzeti farmu. Postavljanjem mljekomata u Zagreb želimo se približiti vama, našim potrošačima.

Upoznajmo se i stvorimo međusobno povjerenje. Probajte netaknuti prirodni proizvod kakav ne možete naći u trgovinama! (vaši Anđelko i Danijela Kiseljak)

U ovom poslu mogu uspjeti samo oni koji ga obavljaju s ljubavlju!

  • na gospodarstvu držimo ukupno 40 kravica, a od toga u mužnji 24 kravice,
  • obrađujemo oko 35ha zemljišta, a kravice se druže na obližnjim pašnjacima na 6ha,
  • dnevno proizvodimo oko 400L mlijeka,
  • naše je mlijeko ekstra klase s prosječnim sadržajem mliječne masti 4,0% i proteina 3,4%.

Naši proizvodi

Kliknite na sliku kako bi vidjeli cijenu

Prodajna mjesta

Slike s farme

Pročitajte naš blog

Recent Posts / View All Posts

Kako napraviti polutvrdi kuhani sir?

| Blog | No Comments

Za izradu ove vrstu sira potrebno je oko pola sata vremena. Za početak vam je dovoljno oko 5l mlijeka . Mlijeko stavite kuhati i čekate da zavrije. Kad je mlijeko…

Kako napraviti domaći sir?

| Blog | No Comments

Mlijeko koje ste kupili kod nas stavite u jednu posudu, najbolje neki lonac koji može kasnije u pećnicu ili neka rosfrajna zdjela. Mlijeko se ostavi kroz dan i pol do…

Jeste li znali ovo o mlijeku iz trgovina?

| Blog | No Comments

Jeste li znali da je svo mlijeko iz hrvatskih trgovina toplinski obrađeno? Čak i ono koje se zove »svježe mlijeko« prošlo je proces pasterizacije. Najveća zamjerka pasterizaciji je uništavanje enzima…

Mlijeko – savršena hrana

| Blog | No Comments

Još je Hipokrat, «otac medicine« ustvrdio da je mlijeko najsavršenija prirodna hrana? Mlijeko sadrži optimalni bjelančevinski sastav, a samo jedna litra mlijeka sadrži bjelančevina kao 176 g ribe ili 163…