Farma obitelji Ljubić
Naša priča…
Velika Hrvatska 69, 49 216 Desinić
Mobitel (Vladimir): (099) 2483999
Mobitel (Ljubica): (099) 8237382
E-mail:vladimir.ljubic@kr.t-com.hr
U obitelji se bavimo proizvodnjom mlijeka već 4 generaciju. Djed Ljudevit i baka Branka živjeli su skromno. I ’50.-ih godina prošlog stoljeća imali su samo jednu kravicu. Ona je hranila njih, a oni nju. Otac Ivan i majka Anica, držali su desetak mliječnih krava, te tovili bikove za bivšu zadrugu.
Prije petnaestak godina krenuli smo u izgradnju veće štale i proširenje proizvodnje. Kad nam je prije 10 godina stigla Iva, tada je i posao krenuo na bolje. Dođu li nam gosti na farmu, Iva je glavni vodič i predstavlja sve naše krave, konje i pse imenom. Sve radne zadatke obavljamo obiteljski, veselimo se i tugujemo zajedno sa našim životinjama.
Prisutni smo kada telad dolazi na svijet, svaki dan gledamo tu životinju dok raste i razvija se. Zato nam je najljepši i najteži dio ovog posla veza koju smo stvorili sa životinjama. Krave su naši punopravni partneri!
Krajnji proizvod ove suradnje je visokokvalitetno mlijeko ekstra klase. Bilo bi nam drago da nas obiđete i kušate naše proizvode.
Za sve one kojim smo daleko, postavili smo mljekomat u Trnskom koji punimo mlijekom pomuzenim istog dana. (vaši Vlado i Ljubica Ljubić)
Kako funkcionira izravna prodaja?
Svi namjernici su dobrodošli. Kušajte naše proizvode na našem kućnom pragu.
Osobna karta farme Ljubić
- na gospodarstvu držimo ukupno oko 48 goveda, a od toga je u mužnji 20 kravica
- obrađujemo oko 40ha zemljišta, a kravice se druže na obližnjim ispustima
- dnevno proizvodimo oko 350l mlijeka
- naše je mlijeko ekstra klase s prosječnim sadržajem mliječne masti 4,2% i proteina 3,6%
Pročitajte naš blog
Recent Posts / View All Posts
Za izradu ove vrstu sira potrebno je oko pola sata vremena. Za početak vam je dovoljno oko 5l mlijeka . Mlijeko stavite kuhati i čekate da zavrije. Kad je mlijeko…
Mlijeko koje ste kupili kod nas stavite u jednu posudu, najbolje neki lonac koji može kasnije u pećnicu ili neka rosfrajna zdjela. Mlijeko se ostavi kroz dan i pol do…
Jeste li znali da je svo mlijeko iz hrvatskih trgovina toplinski obrađeno? Čak i ono koje se zove »svježe mlijeko« prošlo je proces pasterizacije. Najveća zamjerka pasterizaciji je uništavanje enzima…