zadruga_logo

  • Promocija domaće proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda proizvedenih od mlijeka sa Hrvatskih farmi
  • Povečanje potrošnje domaćeg svježeg mlijeka „Mlijeko Hrvatskih farmi” i proizvoda od mlijeka kroz direktnu prodaju putem mreže mljekomata i siromata u Gradu Zagrebu, gradovima i općinama Zagrebačke i Krapinsko zagorske Županije te susjednoj Sloveniji.
  • Uvođenje novih tehnologija o proizvodnji, preradi i skladištenju stočne hrane
  • Osiguranje dostatnog strojnog potencijala za ratarske poslove ustrojem „strojnih lanaca”
  • Osnivanje servisa, brze nabave poljoprivrdnih strojeva i mehanizacije te rezervnih dijelova za poljoprivredne strojeve i mehanizaciju
  • Kvalitetna selekcija junica za muzne farme
  • Osnivanje vlastite veterinarske službe
  • Prodaja teladi i bikova tovljenika
  • Otkup i prodaja viškova kukuruza, žitarica domaće peradi, svinja, janjaca i suhomesnatih proizvoda te jaja, voća i povrča
  • Zajednička nabava repro materijala za članove zadruge i ostale korisnike usluga zadruge
  • Povečanje kupovne moći zadrugara i njihovih obitelji
  • Promocija sela Zagrebačke i Krapinsko zagorske županije kroz razvoj seoskog turizma na farmama
  • Otvaranje novih radnih mjesta
  • Stručno osposobljavanje članova zadruge
  • Posredovanje u apliciranju za projekte iz EU fondova
  • Zajednički marketing

Pročitajte naš blog

Recent Posts / View All Posts

Kako napraviti polutvrdi kuhani sir?

| Blog | No Comments

Za izradu ove vrstu sira potrebno je oko pola sata vremena. Za početak vam je dovoljno oko 5l mlijeka . Mlijeko stavite kuhati i čekate da zavrije. Kad je mlijeko…

Kako napraviti domaći sir?

| Blog | No Comments

Mlijeko koje ste kupili kod nas stavite u jednu posudu, najbolje neki lonac koji može kasnije u pećnicu ili neka rosfrajna zdjela. Mlijeko se ostavi kroz dan i pol do…

Jeste li znali ovo o mlijeku iz trgovina?

| Blog | No Comments

Jeste li znali da je svo mlijeko iz hrvatskih trgovina toplinski obrađeno? Čak i ono koje se zove »svježe mlijeko« prošlo je proces pasterizacije. Najveća zamjerka pasterizaciji je uništavanje enzima…

Mlijeko – savršena hrana

| Blog | No Comments

Još je Hipokrat, «otac medicine« ustvrdio da je mlijeko najsavršenija prirodna hrana? Mlijeko sadrži optimalni bjelančevinski sastav, a samo jedna litra mlijeka sadrži bjelančevina kao 176 g ribe ili 163…