Farma obitelji Pogačić
Naša priča…
OPG Pogačić
Adresa: Branka Masnjaka 36, Pluska,
10 296 Luka
Telefon: (01) 3393755
Mobitel (Štef): (098) 9468 693
Mobitel (Štefica): (098) 9473821
Email: iwekgoo@gmail.com
Još je naš djed Andrija (Dašek) držao konje za oranje. Orao je sebi i svim susjedima. Baka Danica u Zagreb je nosila sir i vrhnje, te stekla stalne mušterije. Ustajala bi u 2 ujutro, a u 4 bi već bila na cugu za Zagreb. Uživala je posebno povjerenje među svojim kupcima tako da je imala ključeve njihovih stanova i sama im tamo ostavljala svoje proizvode. Moji roditelji Ankica i Josip nastavili su stočarsku tradiciju. A supruga Štefica i ja proširujemo farmu i posao.
Tako već 20 godina supruga prodaje naše proizvode na zaprešićkom placu, a ljudi nam i redovito dolaze kući po sir. Glavni su gazde sada već Ivan, Franjo i Josipa, a mala unuka Lana je od prvih dana svog života uz naše kravice. Ovim vas putem pozivamo da nas posjetite na našem kućnom pragu ili na zaprešićkom placu i probate naše proizvode: netaknuto sirovo svježe mlijeko i proizvode od njega. Možda su baš vaše bake kupovale od naših baka. (vaši Stjepan i Štefica Pogačić)
Probajte !!!
Cijeli zaprešićki kraj poznaje naše proizvode: svježe mlijeko, svježi sir, domaći maslac, polutvrdi sir s vlascem i paprikom, dimljeni ili kuhani.
Sjećate li se još okusa domaćeg maslaca?
Osobna karta farme Pogačić
- Danas na gospodarstvu držimo ukupno 50 goveda, a od toga je 25 kravica u mužnji,
- Dnevno proizvodimo oko 400L mlijeka,
- Naše mlijeko je ekstra klase s prosječno 4,4% mliječne masti i 3,7% proteina,
- Svu hranu za naše krave proizvodimo sami na 50ha oranica i košenih livada.
Pročitajte naš blog
Recent Posts / View All Posts
Za izradu ove vrstu sira potrebno je oko pola sata vremena. Za početak vam je dovoljno oko 5l mlijeka . Mlijeko stavite kuhati i čekate da zavrije. Kad je mlijeko…
Mlijeko koje ste kupili kod nas stavite u jednu posudu, najbolje neki lonac koji može kasnije u pećnicu ili neka rosfrajna zdjela. Mlijeko se ostavi kroz dan i pol do…
Jeste li znali da je svo mlijeko iz hrvatskih trgovina toplinski obrađeno? Čak i ono koje se zove »svježe mlijeko« prošlo je proces pasterizacije. Najveća zamjerka pasterizaciji je uništavanje enzima…