zadruga_logo

Naši stručnjaci

Anđelka Pejaković

Anđelka Pejaković

dipl. ing. agr.

andjelka.pejakovic@savjetodavna.hr

Damir Pejaković

Damir Pejaković

dipl. ing. agr.

damir.pejakovic@savjetodavna.hr

Samir Kalit

Samir Kalit

prof. dr. sc.

skalit@agr.hr

Zvonimir Tuček

Zvonimir Tuček

dr. med. vet.

zvonimir.tucek@vip.hr

Pročitajte naš blog

Recent Posts / View All Posts

Kako napraviti polutvrdi kuhani sir?

| Blog | No Comments

Za izradu ove vrstu sira potrebno je oko pola sata vremena. Za početak vam je dovoljno oko 5l mlijeka . Mlijeko stavite kuhati i čekate da zavrije. Kad je mlijeko…

Kako napraviti domaći sir?

| Blog | No Comments

Mlijeko koje ste kupili kod nas stavite u jednu posudu, najbolje neki lonac koji može kasnije u pećnicu ili neka rosfrajna zdjela. Mlijeko se ostavi kroz dan i pol do…

Jeste li znali ovo o mlijeku iz trgovina?

| Blog | No Comments

Jeste li znali da je svo mlijeko iz hrvatskih trgovina toplinski obrađeno? Čak i ono koje se zove »svježe mlijeko« prošlo je proces pasterizacije. Najveća zamjerka pasterizaciji je uništavanje enzima…

Mlijeko – savršena hrana

| Blog | No Comments

Još je Hipokrat, «otac medicine« ustvrdio da je mlijeko najsavršenija prirodna hrana? Mlijeko sadrži optimalni bjelančevinski sastav, a samo jedna litra mlijeka sadrži bjelančevina kao 176 g ribe ili 163…